С 20 гласа за и 4 против Висшият съдебен

...
  С 20 гласа за и 4 против Висшият съдебен
Коментари Харесай

ВСС каза Да, избра Гешев за главен прокурор

  С 20 гласа " за " и 4 " срещу " Висшият правосъден съвет утвърди кандидатурата на Иван Гешев за нов основен прокурор на България след извънредно дълго съвещание. За избора на Гешев бяха задоволителни 17 гласа. Финализирането на избора минава през декрет на президента, който има право и на един отвод, само че при наново внасяне на същия претендент би трябвало да издаде указа за назначение.

Повече от 9 часа продължи днешното съвещание на Пленума на Висш съдебен съвет, на което Гешев показа концепцията си, а по-късно трябваше да отговори на повече от 100 въпроса, на фона на съпъстващи митинги в столицата. Към този час продължава протестната обсада на Орлов мост против кандидатурата на Гешев.

Гешев е положителният избор, съобщи в края на чуванията и малко преди да стартира гласуването сегашният основен прокурор Сотир Цацаров.

Дошло е време, в което отпред на прокуратурата би трябвало да застане прокурор. Това съобщи основният прокурор Сотир Цацаров преди този момент по време на чуването на претендента за поста основен прокурор Иван Гешев пред Пленума на Висш съдебен съвет. „ Мина времето, когато отпред на прокуратурата трябваше да застане юрист. Мина времето, в което отпред на прокуратурата трябваше да застане консултант на президента и професор по право. Тогава доцент. Мина времето, в което отпред на прокуратура трябваше да застане углавен арбитър “, съобщи още Цацаров, визирайки себе си и дружно с признанието, че 20 години е бил арбитър и в душата си остава арбитър.

Цацаров заявява, че ще поддържа Гешев за поста, " не тъй като чакам от него признателност, а тъй като знам, че той работи и какво му е отношението към сътрудниците. "

Главният прокурор взе отношение и за продължаващите през целия ден митинги в София, които съпътстват избора на Висш съдебен съвет през днешния ден. „ Една част са хора, които стачкуват по свое персонално разбиране. Те имат цялостното право на това, тъй като са свободни български жители. Никой не може да ги накара да харесват Гешев. Никой не може да ме накара да одобрявам Панов. Зад другата част на тези митинги има гнусна, политическа игра “, сподели още Цацаров. Според него тези, които стачкуват по съвест би трябвало да бъдат почетени.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР